Novi Citroën Berlingo osvojio IVOTY!

Prekrasno priznanje za Novi Citroën Berlingo Furgon koji je danas osvojio nagradu: « International Van Of The Year 2019 » na Međunarodnom salonu u Hanoveru,. Ovo je drugi put da Berlingo osvaja ovu nagradu, nakon što je prvi puta nagrađen 1997. i što je prodano više od 1,5 milijuna primjeraka.

« Marka Citroën ponosna je što je novi Berlingo Furgon ponovo osvojio prestižnu nagradu « International Van Of  The Year 2019 ». Ova nagrada svjedoči o skoku 3. generacije Berlinga ostvarenom u pogledu opreme i naglašava važnost ponude Citroëna u segmentu lakih gospodarskih vozila. Ovaj uspjeh označava povijesnu povezanost Marke  sa segmentom lakih gospodarskih vozila i nastavlja dugu uspješnu priču odmodela Acadiane, 2 CV furgoneta i C15 do novog Berlinga Furgon i modela  Jumpy. Suvremena laka gospodarska vozila za sve vrste korištenja u potpisu su Marke « Inspired By Pro ».  Jedan je od najprodavanijih u gami lakih gospodarskih  Citroën i osnažit će dinamiku lakih gospodarskih vozila Marke u Europi, koja je zabilježena u prvom polugodištu porast od 10,6% u registriranim vozilima, što je dvostruko više od rasta tržišta « – LINDA JACKSON, generalna direktorica marke Citroën.

Snažan i odvažan karakter, dinamična silueta, dizajnirani Airbump® i umetci u boji: Novi Citroën Berlingo je ikona među vozilima za slobodno vrijeme.Iznimno praktičan i svestran, Novi Berlingo sada je dostupan i uz posebne pogodnosti za sve kupce. Svi kupci, s izuzetkom financiranja putem leasinga s  0% kamata, sada dobivaju na poklon produljeno jamstvo u trajanju od 5 godina/100.000 km. Za sve fizičke osobe te male tvrtke tu je i poklon polica automobilske odgovornosti za prvu godinu.

Sprijeda se ističe: višim i kraćim poklopcem motora, prednjim krajem u skladu s identitetom marke Citroën sa dvostrukim svjetlosnim potpisom i pomaknutim vjetrobranskim staklom koji nudi više prostora i svjetlosti. Fluidna silueta je također naglašena krovnim nosačima i Airbump® koji ističu robusnost vozila i ujedno štite karoseriju.

Novi Citroën Berlingo se potpuno uklapa u program Citroën Advanced Comfort®. Nudi optimalnu kvalitetu u vožnji koja pretvara svako putovanje u trenutke užitka zahvaljujući udobnosti sjedala, ovjesu i zvučnoj izolaciji visoke razine.  Ima kabinu punu svjetlosti, zahvaljujući velikoj staklenoj površini. Dodatak svjetlosti donosi veliki panoramski ostakljeni krov, s elekričnim zaslonom za sunce. Praktičan iznutra i izvana, novom Citroënu Berlingo se pristupi vrlo jednostavno zahvaljujući bočnim kliznim vratima i stražnjem staklu na otvor.

Novi Berlingo nudi velikodušnu prostornost i referentnu modularnost zahvaljujući preklopivim sjedalima. Obujam prtljažnika može biti do 775 litara u M izvedbi odnosno do 1050 litara u XL izvedbi. Također nudi 186 l za odlaganje stvari u raznim pretincima raspoređeni u vozilu. Radi se o pametnim i velikodušnim pretincima poput one uz Modutop® krov s ukupnim obujmom od 92 l.